Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел показа, че не вярва в шансовете си да пребори Люис Хамилтън за шампионската титла в оставащите 3 старта от календара. Германецът намекна за това, като заяви, че трябва да бъде в по-добра форма през 2019-а година.

Чисто математически 31-годишният германец все още може да изпревари лидера във временното класиране. Към момента разликата помежду им е 70 точки в полза на Хамилтън, а до края Фетел може да спечели максимум 75 пункта (при три победи). Британският ас на Мерцедес има нужда да постигне поне 7-о място в предстоящото Гран При на Мексико, за да заличи всички надежди на Фетел.

В състоялото се през миналия уикенд Гран При на САЩ Ферари показа, че е наваксал дефицита си в темпото, който личеше в предходните 5-6 състезания, но според Фетел подобрението е дошло твърде късно. „Върнахме се към далеч по-ранна версия на нашата кола и изглежда така тя работи по-добре. Изведнъж отново болидът стана лесен за управление”, коментира четирикратният световен шампион.

„Никога не е хубаво, когато трябва да правиш стъпка назад по отношение на важните части по колата.”

„През зимата имаме достатъчно неща за анализиране, в това число и мен самия. Нямам никакъв проблем да призная своите грешки. Мисля, че ключов накрая ще бъде фактът, че през по-голямата част от сезона не разполагахме със скоростта, която искахме да имаме. Това водеше и до други проблеми, които не ни помогнаха. Като цяло имахме потенциала да се справим много по-добре, в някои аспекти имаме нужда от израстване”, добави Фетел.