Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг даде съвет на Макс Ферстапен в борбата на звездата на Ред Бул с Люис Хамилтън за титлата през този сезон.

Германецът е последният пилот, успял да победи седемкратния първенец и единствения, който постигна това в турбохибридната ера. Той обаче се оттегли от спорта дни след спечелването на титлата и така феновете не успяха да видят продължение на дуела между него и Хамилтън.

През последните четири години британецът почти нямаше съществена конкуренция и спечели всички титли от 2017 насам. Четири кръга преди края на сезон 2021 обаче той изостава с 19 точки спрямо Верстапен. Нидерландецът записа своя девети успех от началото на кампанията в Мексико миналия уикенд. Според Розберг именно сега е моментът Макс да се възползва от спада във формата на Хамилтън.

 

„Той трябва да се възползва от слабата форма на Люис, когато той губи мотивацията си. Точно в този момент той трябва да атакува на максимум и да вземе всички възможни точки. Все пак никога не трябва да отписвате Люис, той винаги се завръща“, каза Розберг.

„Макс е наистина много силен. Психическата сила е много важна. Със сигурност не е лесно за него, защото му е за първи път и той се изправя срещу най-успешния пилот в историята на Формула 1. Само заради това той заслужава всички похвали“, завърши бившият пилот на Уилямс и Мерцедес.

Дуелът между Ферстапен и Хамилтън продължава този уикенд с надпреварата за Гран При на Сао Пауло.