Управляващият спортен директор на Формула 1 Рос Браун коментира пред медиите възможността за разширяване на календара на шампионата и увеличаването на състезанията.

"Собствениците ме питаха за максималната бройка на състезанията през сезона, и на първо четене мога да кажа, че трябва да се намери баланса между качеството и количеството. Не е нужно да се увеличават състезанията, само заради това, че може да го направим. Самите състезания трябва да бъдат качествени. Трябва да се провеждат на добри места, на интересни трасета. Трябва да се намери и оптималния вариант за честотата на провеждане на състезанията, да бъдат на две седмици", коментира Браун.

Той е за появата на нови състезания в календара на шампионата, но, първо трябва да се промени подхода на работа на отборите в кервана.

"В този момент трябва да обединим сили с тимовете, за да им помогнем да се увеличат състезанията. Защото 20 или 21 състезания през сезона е тежко изпитание за инженерите. За всички, които пътуват постоянно. Ако тимовете имат допълнителни механици и инженери, както е в Наскар, това ще бъде напълно възможно", каза още той.

"Не виждам причини, за да не успеем да увеличим състезанията, но в момента не можем да го направим при сегашната струткура на тимовете", допълни той.