Отборът на Мейнър официално приключи своята дейност и обяви, че няма да участва във Формула 1 нито през 2017 година, нито в обозримото бъдеще.

Администраторите от „Джъст Рейсинг“, които управляваха отбора в последно време, потвърдиха новината, че са изпуснати всички срокове за намирането на нов собственик.

Още за падението на Мейнър - тук

Опасенията около финансовото здраве на Мейнър ставаха все по-сериозни с наближаването края на 2016 година. По време на последния старт от отминалата кампания – Гран При на Абу Даби – собственикът Стивън Фицпатрик заяви, че разговаря с потенциални инвеститори. Изглежда неговите ходове не доведоха до нищо и така се стигна до печалната развръзка.

Мейнър бе част от Формула 1 в последните 7 години, като така нито един от влезлите в шампионата през 2010 година тимове (Кампос Мета и Ю Ес Уан) вече не са част от него. Първите си точки Мейнър постигна едва през 2014 година, когато в Монако покойният Жул Бианки завърши на 9-о място. Кончината на французина бе предизвикана през същия сезон, когато той катастрофира зловещо в Япония и така и не се възстанови от травмите по главата си.