Директорът по моторни спортове във Формула 1 Рос Браун коментира раздялата на шампионата с една от най-разпознаваемите си фигури в лицето на Фернандо Алонсо. Според британеца в своята кариера испанецът никога не е имал привилегията да кара за тим в доминиращ момент.

Алонсо стана световен шампион през 2005 и 2006, а в 17-те си сезона той записа 311 старта и 32 победи. В тази връзка Браун призна, че състезател с таланта на Алонсо би трябвало да постигне далеч повече успехи предвид дългогодишното му присъствие на трасето.

„Мисля, че Алонсо не спечели толкова, колкото се полагаше на неговия талант”, заяви Браун.

„Той така и не попадна в правилния тим в точния миг. Въпреки това винаги отстояваше своето и приемаше отговорностите си.”

„Той ще ни липсва, особено на своите съотборници и съперници. Всички, особено най-добрите, знаят колко важно е да имаш достоен опонент. Това накара Хамилтън и Фетел да почетат Алонсо по такъв начин в Абу Даби след финалното състезание. Битките на Фернандо с другите двама шампиони бяха чести, но винаги уважението и емоциите са надвивали всичко останало. През 2018-а Фернандо се представи свръх възможностите на колата си, за да завърши с 50 точки”, добави Браун.