Отборът на Ред Бул във Формула 1 вече е наясно с това кой ще наследи пилотското място на обявилия своето напускане Даниел Рикиардо. Според информациите в испанските медии това няма да бъде Карлос Сайнс-младши (понастоящем преотстъпен в Рено), а ще е състезателят на дъщерния тим Торо Росо – Пиер Гасли.

Рикиардо изненада много хора в петък с новината, че от следващата година преминава в Рено. Той отхвърли офертата на Ред Бул за нов договор, но се очакваше, че изборът му ще се сведе до някой измежду лидерите при конструкторите в лицето на Ферари и Мерцедес.

Макар че Сайнс е пилотът с много по-голям опит, то 22-годишният Гасли се представя по удивителен начин с Торо Росо, където правят чудеса с подценявания двигател на Хонда. Още в едно от първите състезания за годината - Гран При на Бахрейн – Гасли успя да завоюва 4-о място. Отделно от това испанецът разгневи доста от шефовете на Ред Бул с начина, по който ги принуди да го пратят под наем в Рено още към края на миналия сезон.

Следващата най-вероятна дестинация за Сайнс се очертава Макларън, като шефът на тима Зак Браун описа шансовете за сделка като „високи”.