Вече бившият пилот на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо върна лентата на спомените, за да разкрие пред широката публика какво е представлявало партньорството му със Себастиан Фетел в последния сезон на германеца сред „биковете”.

Двамата бяха заедно в австрийския тим през 2014 година, като пристигането на Рикиардо стана факт след оттеглянето на дългогодишния съотборник на Фетел – Марк Уебър. Според мнозина множеството проблеми с надеждността на колата, но преди всичко фактът, че австралиецът спечели повече точки през споменатата кампания са довели до преминаването на Фетел във Ферари.

Рикиардо, който от тази години вече кара за Рено, не коментира този факт, а сподели колко полезно за него е било да работи рамо до рамо с четирикратен шампион като Фетел. „Бях развълнуван от предизвикателството”, коментира австралиецът. „Говоря за това на пистата, но също така исках да го видя как работи и извън нея. Той отдава голямо внимание на детайлите и мисля, че живее и диша, за да се състезава. Чувствах, че няма много други хобита. Очевидно за него всичко се свеждаше до състезанията, това го поглъщаше.”

„Той беше твърд, но не и неуважителен. Ако нещо не работеше добре, моментално казваше „можем да направим повече”. Някак беше хем директен, хем мил. Стискаше ръцете на всички. Наистина впечатляваща работна етика”, каза Рикиардо.


Проследете на живо тренировките и квалификациите преди Гран При на Канада (7-9 юни), както и самото състезание от календара на Ф1 чрез каналите на DIEMA XTRA и онлайн на PLAY DIEMA XTRA!