Пилотът на Ред Бул във Формула 1 Даниел Рикиардо не можа да скрие голямото си разочарование от изпуснатата победа в Гран При на Монако. В най-интересния от всичките 5 старта дотук през сезона грешка на механиците в бокса попречи на австралиеца да извлече максимума от спечелената в събота квалификация.

Надпреварата в Монте Карло премина при много тежки и промени метеорологични условия, което доведе до много инциденти и стартирането й с кола за сигурност. Така Рикиардо запази предимството си на старта, а след реалното начало на състезанието натрупа добра ранна преднина. Непредвидената промяна в стратегията на Ред Бул относно гумите обаче му коства първото място, което остана за Люис Хамилтън.

„Искам да изкажа благодарности на феновете. Хората могат да са доволни от шоуто. Не трябваше да е толкова атрактивно, колкото се получи от моя гледна точка. Боли ме“, каза Рикиардо.

„Какво се случи с гумите ли? Не знам, нямам идея. Извикаха ме от бокса да вляза. Имахме скоростта в дъжда, в началото на надпреварата се откъснахме пред преследвачите. След това в бокса... там нещата бяха такива, каквито ги видяхте. Справихме се с всички условия през този уикенд, но ето че сме втори“, добави той.