Ред Бул отново заплаши да напусне Ф1

Отборът на Ред Бул Рейсинг отправи поредната заплаха, че ще напусне Формула 1, ако при първа възможност не настъпят промени при двигателите. Съветникът при „биковете“ д-р Хелмут Марко настоява за по-опростени задвижващи системи.

Не за първи път подобни изказвания долитат от австрийския тим, който е собственост на компанията за енергийни напитки. През 2015 година заради слабите двигатели на Рено Ред Бул също заплаши с напускане. Година по-рано собственикът на компанията Дитрих Матешиц намекна за нещо подобно точно преди въвеждането на 6-цилиндровите хибридни турбо двигатели. Впоследствие той обясни, че такъв ход не е обсъждан в качеството на реалистичен сценарий.

Сега обаче темата за напускането на Ред Бул отново е на дневен ред, както и поредните искания на отбора. „Най-сетне през 2021 година трябва да се появи независим доставчик на двигатели във Формула 1“, заяви Марко. „Това е повече от необходимо. Освен това двигателите трябва да бъдат прости, шумни и да струват под 10 милиона евро. Говорим си за много по-опростен двигател в сравнение с този, който използваме в момента. Искаме нещо простичко.“

„Има достатъчно компании, които биха могли да доставят двигатели. Затова очакваме от новите собственици („Либърти Медия“ - б.р.) и Международната федерация по автомобилизъм да намерят решение до края на сезона. Ако това не се случи, то нашето оставане във Формула 1 не е сигурно“, заключи Марко.

Ред Бул има договор да получава двигатели на Рено, като срокът на споразумението изтича в края на 2020 година.

Свързани материали

  • Ред Бул ще разчита на нов подобрен болид от май Ред Бул ще разчита на нов подобрен болид от май
  • Ред Бул наясно, че засега не може да гони лидерите Ред Бул наясно, че засега не може да гони лидерите
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Ред Бул Формула 1

Формула 1

SAS banner