Пилотите на Ред Бул Рейсинг Даниел Рикиардо и Макс Ферстапен признаха, че на този етап от сезона отборът не може да разбере докрай своя автомобил и трудно се отговори на темпото, което показват Ферари и Мерцедес във Формула 1.

Болидът RB13 демонстрира солидното си изоставане в квалификациите за Гран При на Австралия и Китай. В Мелбърн Макс Ферстапен изостана на 1,297 секунди от времето, с което Люис Хамилтън, спечели пол позицията, докато в Шанхай Рикиардо бе с пасив от 1,355 секунди.

„Не е като да търсим 3-4 десети от секундата, говорим си за над секунда изоставане. Такава разлика не можем да съкратим за един ден“, заяви Рикиардо.

„Винаги имаме усещането, че когато сезонът се пренесе в Европа, нещата се подобряват за нас. Би ми се искало да кажа, че докато стигнем до Барселона бихме могли да паднем под секунда разлика, а после да наваксваме и още.“

„Очаквахме да бъдем по-близо. Точно в този момент се усещаме твърде далеч, като още не сме открили точното лекарство. Няма как да кажем, че до еди-кое си състезание ще имаме тяхното темпо“, допълни австралиецът.

Неговият съотборник Ферстапен увери, че отборът опитва всякакви решения, за да може да бъде адекватна конкуренция на трасето. „Разбира се, всеки иска да се бори за победа, но ако тя не е по силите ни, просто трябва да го приемем и да дадем най-доброто. Точно това правим в момента. Защо и как така нещата не се получават в момента – ако имахме тези отговори, щяхме да сме на върха“, добави холандецът.