Безспорно Люис Хамилтън доминира за поредна година във Формула 1, но от конкурентите му извън Мерцедес само един пилот изглежда се доближава до нивото му. Това е младият холандец Макс Ферстапен от Ред Бул. 

Но "червените бикове" може да изгубят звездата си заради една клауза от тазгодишното му споразумение. Според нея, ако той не запише победа до средата на сезона в Гран при на Унгария на 4 август заради слабо представяне на механиците или тима, но не и от негова страна, има правото от новия сезон да премине в друг отбор. 

Досега всички победи през сезона са за Мерцедес, а Ферстапен, колкото и стабилно да кара, така не може да се пребори за челното място на подиума с Люис Хамилтън и Валтери Ботас. И ако продължи така в следващите пет седмици, с чиста съвест ще може да разтрогне договора си през декември и да избере нова дестинация пред себе си. 

Името му се спряга като нов пилот на Ферари. "Черните кончета" започнаха сезона с големи очаквания, но той се превръща в огромно разочарование и те са вперили поглед вече към 2020 г. И се очаква реформите този път да са драстични и част от тях да е Ферстапен.