Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен е уверен, че все ще има достатъчно скорост у себе си, за да води битки в челото.

Финландецът изкара противоречива първа половина на сезон 2017, като заема 5-ото място в шампионата с пасив от 86 точки спрямо своя съотборник и лидер Себастиан Фетел. В Монако Ледения сложи край на 9-годишната „суша” без място на подиума, а като записа общо 4 класирания на почетната стълбичка.

Наградата за добрата душа Райконен - нов договор

В квалификационните битки Фетел има изразено преимущество – 8:3 в полза на германеца, но това в никакъв случай не влияе върху увереността на Райконен. „Ако гледате само крайните резултати, нещата не са много добри. От друга страна обаче смятам, че в някои от случаите бяхме доста доволни, в други – не чак толкова, и това е видно от класирането”, коментира Райконен.

Шефът на Мерцедес: Ферари крие истинските си възможности

„Аз лично не съм доволен от резултатите, това е ясно. Искам да печеля състезания и да бъда на върха през цялото време. Определено не такъв е случаят сега, но знам какво мога, когато нещата са наред.”

„Като пилотиране разполагам с нужната скорост, така че не се тревожа. Просто трябва нещата да се наредят”, допълни Райконен.