Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф е убеден, че при двойната победа на Ферари в Унгария италианският тим не е показал истинското си лице.

В квалификациите на „Хунгароринг” болидите на „скудерията” доминираха и сравнително лесно си осигуриха старт от челната редица, който впоследствие прерасна в двойна победа. Това позволи на лидера в класирането при пилотите Себастиан Фетел да дръпне с 14 точки пред основния си конкурент Люис Хамилтън (Мерцедес) с 14 точки преди лятната пауза в шампионата.

Нико Розберг: Ферари няма да може да се мери с Мерцедес

Самото състезание не беше леко за Фетел, който се оплака от постоянни проблеми с волана, а тимът му нареди на Кими Райконен да не го изпреварва въпреки очевидната разлика в темпото. Затова Волф предполага, че германският състезател ще бъде много по-силен при подновяването на битката.

„Не смятам, че видяхме истинското темпо на Мерцедес, защото колата на Себастиан имаше повреда във волана, който водеше наляво през цялото време. Когато Себ влезе в бокса, се видя, че Кими бе в състояние да покаже много по-добри времена”, коментира Волф.

Фетел отхвърли нов контракт с Ферари на стойност 120 милиона евро

„Ако те не се бяха намесили, Райконен най-вероятно щеше да го изпревари. Не смятам, че в това състезание видяхме истинското темпо на Ферари. Фетел трябваше да кара повредена кола”, коментира австриецът.