Пилотът на Ферари Кими Райконен изказа мнение, че неговият колега от Ред Бул Макс Ферстапен вдигна прекалено много шум около отнетото му трето място в Гран При на САЩ.

Големият печеливш от решението на стюардите, което поляризира мненията, бе именно Ледения. Той държеше третата позиция до последните метри от състезанието в Остин, Тексас, като позволи на далеч по-младия си съперник да го задмине.

Ферстапен изобщо не мисли за извинение до стюардите

Наказват още веднъж Макс Ферстапен?

Предвид своите 14 сезона в „кралските гонки” Кими определено може да бъде ценен извор на опит за 20-годишния Макс. Затова и той го посъветва да забрави за случая и да не кори твърде много маршалите, защото в противен случай може да се случи така, че и следващото важно решение за него също да не е позитивно.

„Трябва да приемеш нещата такива, каквито са”, заяви Райконен. „Понякога имаш чувството, че всички са настроени срещу теб, друг път нещата вървят по твоя начин. Така ще бъде. Всички казаха: „О, Мика Сало (един от стюардите, участвали при решението, и финландец като Кими – б.р.)” помага на Ферари. НА „Спа” обаче той бе стюард, а мен ме наказаха без основание.”

Бриаторе: Ферари сбърка с доверието към Кими

„Имал съм много наказания за инциденти, които ми се струват като нищо. Оставяш нещата така и следващият път опитваш нещо различно, което води и до друг резултат. Те си вършат работата по най-добрия начин, на който са способни. Знам, че когато решението е срещу теб, това не е най-приятното чувство, но в живота е така”, допълни Райконен.

Повечето британски и германски медии се обединиха около гледището, че основната вербална атака на Ферстапен след Гран При на САЩ обаче не бе насочена към Сало, а към австралиеца Гари Конъли.