Изгряващата звезда на Ред Бул във Формула 1 Макс Ферстапен не смята изобщо да се извинява на стюардите от Гран При на САЩ, които му отнеха третото място в надпреварата.

Макар че холандецът изпревари Кими Райконен от Ферари в последните метри от състезанието, за да стъпи на подиума, преразглеждане на записите от двубоя доведе до налагането на 5-секундно наказание за 20-годишния състезател. При разлика от 4 секунди между него и Райконен третото място в Остин, Тексас мина обратно в ръцете на финландеца. 

В Ред Бул бушуват и ругаят след отнетия подиум

Страхотното състезание на Макс Ферстапен в САЩ

„Жалко е, че пропуснахме подиума, тъй като ни беше отнет отново. Това е просто един идиот, който винаги взима решения срещу мен”, каза тогава разпаленият Ферстапен.

От дистанцията на времето до днешната си пресконференция холандецът съжали единствено за по-цветистия език, който е използвал. „След състезание емоциите винаги са много високи, особено когато подиумът ти е отнет”, каза пилотът. „ Можех да използвам и други думи, но продължавам да смятам, че решението не беше коректно. Бях ядосан и думите ми не бяха правилните.”

Наказват още веднъж Макс Ферстапен?

„Ако излизането от пистата ти печели предимство, щях да го правя във всяка обиколка. Първо и преди всичко опитвах да избегна инцидент, а едва после да го изпреваря”, допълни Ферстапен.