Пилотът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Макс Ферстапен може да отнесе допълнителна санкция след Гран При на САЩ, където решение на стюардите и наложена санкция го свалиха от третото място. Този път поводът може да се окаже обидния език, който младокът използва, докато коментираше решнието на маршалите.

Ферстапен след скандала в САЩ: Маршалите убиват спорта

Холандецът успя да изпревари Кими Райконен от Ферари буквално в последните метри от състезанието, а контролните органи прецениха, че с пресичане на бордюрите той е получил несправедливо предимство. Резултатът от всичко бе 5-секундно наказание, което бе достатъчно да върне Райконен на почетната стълбичка.

Впоследствие и Ферстапен, и неговият шеф Кристиан Хорнер бяха бесни на стюардите, а пилотът намекна, че един от тях – по всяка вероятност австралиецът Гари Конъли – винаги го наказва при изпреварванията. „Той е идиот, който винаги взима решава в мой ущърб”, каза тогава 20-годишният състезател.

В Ред Бул бушуват и ругаят след отнетия подиум

След този епизод британските и германските медии в един глас докладваха, че Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) може да стартира разследване на критиките, които уронват престижа на спорта.