Пилотът на Ферари Кими Райконен не скри, че е много щастлив от спечеления полпозишън за Гран При на Италия за 2018 година. 38-годишният финландец сложи край на 16-годишната пауза без спечелена квалификация във Формула 1, като изпревари с минимална преднина своя съотборник Себастиан Фетел и действащия световен шампион Люис Хамилтън (Мерцедес).

Фетел ясно показа, че не е никак доволен от неочаквания успех на своя съотборник, чиято последна победа в „кралските гонки” датира от 2013-а. Ледения за пореден път се доказа като непукист, тъй като след съботния триумф си пожела такъв и в неделя.

„Свършихме работата наполовина преди състезанието утро. Мисля, че няма по-добро място, на което да си на полпозишън – пред всичко тези тифози за Гран При на Италия. Да се надяваме, че всичко ще мине гладко и ще завърша там, където започвам”, заяви 38-годишният Райконен.

„За тези фенове няма никакво значение къде караме по целия свят, важното е тук да се представим добре. Да се надяваме, че утре ще ги зарадваме, както го сторихме днес”, допълни пилотът на „черните кончета.”