Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен обяви, че проявява нулев интерес към „глупостите”, които се говорят за бъдещето му в шампионата през 2019-а година.

Наскоро се появиха слухове, че бившият тим на 38-годишния ветеран  - Макларън, проявява интерес към към него и би могъл да го привлече, ако Фернандо Алонсо не удължи изтичащия си договор.

В момента Кими кара втория си престой във Ферари и по всичко личи няма да получи предложение да остане. В „скудерията” все още не са взели решение кой да бъде новият съотборник на Себастиан Фетел, като са раздвоени между Даниел Рикиардо от Ред Бул (също с изтичащ договор) и новака от Заубер Шарл Льоклер.

„Не знам какво ще се случи. Още през 2007-а (когато стана и световен шампион – б.р.) казах, че искам да приключа във Ферари и в даден миг нещата не изглеждаха точно така. Сега събитията се повтарят”, коментира Ледения.

„Никога не знаеш какво ще последва. Ще видим. Както винаги, много се говори по тази тема, а аз не съм особено щастлив да я коментирам.”

„Със сигурност съм разговарял с Макларън, но това беше в миналото, когато карах за тях. Както вече казах, проявявам нулев интерес към това да се замеся във всички тези глупости. Дали ще отида в Макларън? Ще ви се да знаете. Не мисля, че ви интересуват мненията за много от нещата, които пишете. Обикновено сами решавате кое е истина”, завърши Райконен.