Пилотът на Ферари във Формула 1 Кими Райконен отчете, че второто му място в Гран При на Азербайджан дойде много трудно и с немалка доза късмет.

Люис изплува на върха сред катаклизмите в Баку

Стартиралият от 6-о място финландец можеше да приключи надпреварата си още в 3-ия завой, когато се сблъска с Естебан Окон от Форс Индия. Французинът като че ли не видя, че Райконен бе от вътрешната му страна при подхода към завоя и в крайна сметка той се оказа отпадналият.

„При инцидента с Естебан Окон в началото, вярвам, че той просто не ме видя. Бях от вътрешната страна, а той просто зави. Нямаше какво да направя. Понякога много трудно се вижда. Не бе идеален стартът за мен, но съм се изправял и след по-тежки мигове”, коментира Ледения.

„Имах късмет в края. Трудно беше. Опитвах се да се върна. В определени моменти се чувствах добре, но имах проблеми с гумите и поддържането на температурата в тях. Опитах се да играя „дългата игра”, да остана в състезанието и да очаквам проблеми за останалите. Отплати се тази стратегия, но не беше много лесно състезание”, добави още Райконен.