Финландецът потегли 16-и в Катар, след което успя да спечели две позиции в хода на състезанието, в което дори направи страхотно изпреварване от външната страна на пилота на Уилямс Никола Латифи.

„Беше хубаво да се състезавам с някои хора, но като цяло беше същото като в квалификацията. Липсваше ни малко скорост навсякъде. Всъщност колата ставаше все по-добра и по-добра с течение на състезанието. Спечелихме няколко позиции и накрая започнах да настигам, но не ми стигна малко скорост, което е жалко.

„Бях изненадан. Успях да изпреваря няколко коли от външната страна на първи завой, което си мислех, че ще е сложно“, коментира Ледения.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

В надпреварата на „Лусайл“ Райконен записа шестата най-бърза обиколка и финишира на три секунди зад Даниел Рикардо и Юки Цунода, които завършиха съответно 12-и и 13-и. Неговият съотборник Антонио Джовинаци мина под карирания флаг 25 секунди след финландеца.

Двамата имат още два старта като пилоти на Алфа Ромео, тъй като финландецът ще прекрати кариерата си след Гран При на Абу Даби, а Джовинаци бе освободен от екипа за сметка на Гуаню Джоу, който ще партнира на Валтери Ботас през 2022 година.