Седемкратният световен шампион Люис Хамилтън даде своя коментар за бъдещия си съотборник в Мерцедес Джордж Ръсел и какво очаква работата помежду им.

24-годишният Ръсел направи много силно начало на кариерата си в Уилямс, където с един от най-бавните болиди често се класира пред съперниците си от по-силните отбори. Хамилтън дори призна, че би се радвал, след като се откаже, точно Джордж да го наследи като следващия британски световен шампион във Формула 1.

Gulliver/GettyImages
60 снимки

„Джордж е изключително талантлив млад пилот и двамата имаме голямо уважение един към друг. Той ще иска да дойде и да започне да побеждава. Знам го, защото аз бях същият през 2007 година, когато се появих като новото момче в Макларън, а там ме чакаше Алонсо. Разбира се, че исках да го победя още в първото състезание и очаквам Ръсел да има същото намерение за мен. Ако не е така, то тогава той няма да е роден за победител, а това всички знаем, че не е така“, сподели Хамилтън.

„Наистина искам, като се откажа, той да ме наследи като следващия британски световен шампион. Надявам се да успея да помогна в развитието му като пилот. Има неща, които се учат с годините“, завърши британецът.