Мохамед бин Сулайем изпрати писмо до членуващите във ФИА федерации и национални организации. Той пише, че сигналите срещу него са имали за цел дестабилизацията му като президент на ФИА. 

Наскоро започна разследване срещу Бин Сулайем като се твърдеше, че той директно се е намесил върху крайните резултати и решение на стюардите да отменят наказанието на Фернандо Алонсо в Гран При на Саудитска Арабия през миналия сезон на Формула 1. Преди дни обаче комисията стигна до заключението, че президентът на ФИА не е нарушил никакви правила. 

„Оплакванията разтърсиха ФИА и създадоха период на безпрецедентни трусове и предизвикателства. Тези събития се разиграват с една ясна цел: целта е самото сърце на лидерството ни и подкопаване устоите на федерацията ни", пише Бин Сулайем.

„И въпреки тези атаки, насочени срещу мен и организацията ни като цяло, продължаваме напред още по-силни и по-решителни от всякога. Знаем, че крайна цел на тези осъдителни действия е да отслабят мен и сама същност на ФИА“, заявява още президентът в писмото си.