Френският пилот Пиер Гасли вече е част от отбора на Алпин! Новината бе обявена часове преди началото на третата тренировка за Гран При на Япония. Това пък остави празно място в отбора на Алфа Таури, което обаче бе запълнено много бързо.

В Алпин Гасли заменя двукратния световен шампион Фернандо Алонсо, който обяви в началото на лятната пауза, че ще премине в Астън Мартин догодина. С привличането на Гасли базираният в Енстоун отбор формира изцяло френско дуо, тъй като другият пилот на отбора е Естебан Окон. Любопитно е, че Окон и Гасли не са сред най-добрите приятели в падока, което дава предпоставки за прехвърчането на искри помежду им.

По-малко от час, след като бе официално потвърдено, че Пиер Гасли ще премине в Алпин в началото на 2023 година, Алфа Таури обяви кой ще замени френския пилот. Това ще бъде бившият шампион във Формула 2 и Формула Е - Ник де Врийс, който направи своя дебют във Формула 1 в Гран При на Италия преди месец. Интересното е, че Де Врийс стана шампион във Формула Е именно с екипа на Мерцедес, а през този сезон бе резервен пилот в "сребърните стрели". Сега обаче той преминава в Алфа Таури, отбор притежаван също от Ред Бул.

Единствените неясни позиции остават в Уилямс, където все още не е обявен заместник на Николас Латифи, който ще напусне отбора на края на годината, както и в Хаас, където не е ясно дали Мик Шумахер ще получи нов договор.