Спечелването на титлата в испанската Формула 4 е крачка по пътя ми към голямата мечта – Формула 1. Това заяви талантливият български пилот Никола Цолов пред NOVA, след като си гарантира отличието кръг преди края на шампионата.

Цолов направи един впечатляващ сезон като завоюва 10 победи, 8 от които поредни и 14 успеха в класирането при дебютантите.

„Това беше целта и това ми беше мечтата тази година, но ако трябва да съм честен не съм очаквал да мине толкова добре този сезон. Но още от първото състезание очаквах да се боря за шампионата. Наистина беше много голям момент за мен, за отбора, както и за всички, които ме подкрепят, защото бяхме работили много силно“, сподели Никола Цолов.

15-годишният българин, който е част от академията за таланти към отбора на Алпин, е получил лично поздравления от своя ментор Фернандо Алонсо.

„Беше страхотно, че той ме поздрави. Но каза, че все още има много какво да подобряваме. Разбира се, за мен е много голяма чест да работя с него, и не само от страна на бизнес, но и извън пистата, защото сме приятели“, добави още пилотът.

Следващата цел пред Никола Цолов е Формула 3.

„Просто трябва да се подготвя много добре. Защото по време на Формула 1 уикендите, карам буквално 1:1 с времето на Формула 1, така че много хора идват да гледат и всичко става много по-скъпо. Мисля, че около 2-3 пъти повече от Формула 4, така че бюджетът трябва да бъде много голям и винаги търсим спонсори“, завърши Никола Цолов.