Техническият директор на Мерцедес Пади Лоу може да напусне своя пост и да стане шеф на Уилямс във Формула 1. Това твърди германското издание „Ауто Мотор унд Шпорт“.

Според информацията всичко е много тясно свързано с протичащите в момента преговори между двата тима за пилота Валтери Ботас. Трикратните шампиони при конструкторите отчаяно искат финландеца за съотборник на Люис Хамилтън след оттеглянето от спорта на световния шампион за 2016 година Нико Розберг.

Според кореспондента на списанието Михаел Шмид ситуацията е доста по-заплетена. Първоначално се смяташе, че след уговарянето на Фелипе Маса за още един сезон във Ф1, Уилямс по-лесно ще склони да пусне Ботас в Мерцедес. В момента обаче двете страни преговарят за точния размер на компенсацията, която Уилямс да получи. От Мерцедес са били категорични, че нямат намерение да плащат каквато и да е сума (германците по-рано предложиха отбив от 50 процента от цената за сделката по доставка на двигателите).

Точно тук се намесва и фактора „Пади Лоу“, който е силно желан от Уилямс за шеф на отбора. Проблемът е, че той има договор с Мерцедес до май. Така страните получават още една тема, по която да спорят. Много е вероятно, ако трансферът на Лоу пропадне, сделката за Ботас също да не се случи.