Завръщащият се във Формула 1 от следващия сезон Даниил Квят заяви, че е използвал времето извън шампионата, за да поработи върху психиката си.

Руснакът на практика ще изкара цяла година извън Ф1 след серия от инциденти, които първо доведоха до понижаването му от Ред Бул в дъщерния Торо Росо, а после принудиха втория тим на австрийския гигант за енергийни напитки да даде втори шанс на Брендън Хартли. Така Квят остана в „чистилището” и призна, че не е имал дори най-малка представа, че ще получи нов шанс да се докаже в „кралските гонки”.

24-годишният състезател в момента работи за Ферари, където задълженията му са ограничени до работа в симулатора. Той с радост приветства отново подадената му от Торо Росо ръка.

„Много се радвам, че се завръщам”, заяви руснакът. „Няма как обаче да бъда вечно щастлив. Трябва да призная, че ми предстои много работа, а през тази година поработих сериозно върху себе си.”

„Важно е да бъда в добро ментално състояние и съсредоточих усилия именно в тази насока, макар че съвсем доскоро хич не беше сигурно, че ще се върна. Веднъж щом научих за възможността, бях уверен, че всичко ще се развие позитивно”, допълни Квят.

Даниил Квят

източник: Gulliver/Getty Images