Светът на моторните спортове може и да тъгува за състоянието на легендата Михаел Шумахер, но има хора, които ще се погрижат заветът му да пребъде. Всички са добре запознати, че неговият син Мик Шумахер вече тръгна по стъпките на татко си и започна изкачването си през различните състезателни категории. Той обаче няма да бъде сам в мисията, защото ще има и още един Шумахер, който ще поеме по пътя на семейната традиция.

Надежда за Шумахер да се възстанови напълно!

Става дума за 16-годишният син на Ралф Шумахер – Давид, който също има мераци един ден да стигне до Формула 1. Племенникът на Пилето реално е само 2 години по-млад от Мик, който вече натрупа опит във Формула 3.

Бивш съперник на Шуми: Той има голяма нужда от помощ 

Тъжни новини за Шумахер: Затварят картинг пистата му

„Определено искам да пробия във Формула 1. Надявам се да стигна доста далеч и да попадна в много добър отбор”, коментира Давид, който стартира от Германската Формула 4.

На тази дата, вдъхновението Шумахер е по-живо от всякога

До събота тийнейджърът ще може да осъществи първи досег до Формула 1, като ще получи шанс да покара на трасето „Яс Марина”. „Фактът, че моят дебют ще бъде на трасе от Ф1 прави всичко още по-добро”, добави той.