Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън спечели 6-а победа в последните седем старта, като днес триумфира и в Гран При на Германия. За Хамилтън това е победа номер 49 в кариерата, 4-а поредна за Гран При на Германия, а освен това тя му носи 19 точки преднина над Нико Розберг (Германия) в генералното класиране.

Времето на победителя е 1:30:44.200 чаас, а трети е Ферстапен на +13.413 секунди. Рикардо завърши на 6.9 секунди след победителя, а за Ферстапен подиума е трети в последните четири състезания.

Рикиардо днес имаше още един юбилеен момент- състезание номер 100 в Гран При. B генералното класиране Хамилтън има 217 точки, пред Розберг със 198 и Рикиардо със 133, заемащ 3-ото място. 

Състезанието не беше кой знае колко емоционално, тъй като Хамилтън взе водачеството от първия завой и не изпусна лидерската позиция до самия край. Розберг, който беше победител в квалификацията, не успя да влезе в състезанието по най-добрия начин, изостана, а в края на гонката беше наказан с 5 секунди заради нерегламентиран опит да изпревари 3-ия днес Макс Ферстапен (Холандия).

Така той завърши на 4-а позиция, като беше изпреварен от двата болида на Ред Бул, управлявани от австралиеца Даниел Рикиардо и Ферстапен, наредили се 2-и и 3-и.

"Фантастична работа, заедно със спиранията. Сега посрещам лятната пауза със страхотно настроение, радваше се Хамилтън след края на състезанието. Формула 1 има прекъсване на състезанията до 28-и август, когато стартира Гран При на Белгия- 13-о състезание от общо 21 в тазгодишния календар. Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел (Германия) също имаше труден ден днес, като завърши на 5-о място, изпреварвайки съотборника си във Ферари Кими Райконен от Финландия.

Най-интересното от старта в Германия:

Топ 10:

16:34: Край на съзтезанието! Нова победа за Люис Хамилтън! Англичанинът печели състезанието за Голямата награда на Германия с преднина от 7,2 секунди пред Рикиардо. Трети финишира Марк Ферстапен, а Розберг, който стартира с полпозишън остана едва четвърти. Хамилтън вече има преднина от 19 точки пред Розберг в борбата за титлата.

15:46: Интервенция между Розберг и Ферстапен, която води до наказание от 5 секунди за германеца. Холандецът се оплака, че Росберг се е опитал да го изблъска от пистата. 

15:34: Алонсо показва класа и с лекота изпреварва Гутиерес, излизайки на 10-то място. Гутиерес е единственият пилот, който до този момент не е влизал в бокса. 

15:32: Пилотите на Мейнър - Паскал Верлайн и Рио Харианто претърпяха лек инцидент по време на състезанието за Голямата награда на Германия. Той се случи пред погледа на сина на Михаел Шумахер – Мик, който е на трибуните на пистата „Хокенхайм“.

Временно класиране след третата обиколка:

15:07: Нико Розберг стартира по кошмарен начин надпреварата за Голямата награда на Германия. Той бе изпреварен от Люис Хамилтън още при първия завой, а веднага след това позволи това да направят Марк Ферстапен и Дани Рикиардо. Фетел е пети, Райконен на шеста позиция.

Състезание номер 100 за Дани Рикиардо:

Шоу за публиката преди старта:

14:30: Нико Розберг сподели няколко думи преди самия старт: „Чувствам се много добре. Множество хора са тук и това ме прави щастлив. Надявам се, че ще успея да направя добро шоу за тях. Стартът е много важен, за да направя сериозна дупка с останалите зад мен. Чувствам се добре и удобно в колата.“