Пилотът на Форс Индия Нико Хюлкенберг бе наказан да стартира с едно място по-назад, след като делегатите на състезанието за Гран при на Германия на пистата "Хокенхайм" откриха нередност в един от използваните комплекти гуми.

В първата част на съботната квалификация от щаба на Форс Индия са допуснали грешка, като са сложили на болида на Хюлкенберг немаркирани гуми. 

Преди всяко състезание тимовете получават по 13 комплекта от "Пирели", като трябва да изберат два, които да върнат. Именно използваните от Хюлкенберг гуми в първата част на квалификацията е трябвало да бъдат едни от върнатите.

Това означава, че Хюлкенберг ще стартира не от седма, а от осма позиция на стартовата решетка, като мястото му ще бъде заето от пилота на Уилямс Валтери Ботас.

В същото време съдиите на надпреварата обявиха, че Карлос Сайнс от екипа на Торо Росо ще бъде наказан с три места заради препречване на пътя на Фелипе Маса. Испанецът трябваше да стартира 13-и, но ще започне от 15-а позиция. Корекцията е само от две места, защото Ромен Грожан от състава на Хаас, който даде 15-о време, бе наказан с 5 места заради смяна на скоростната кутия и ще стартира 20-и./БТА