Звездата на Макларън Ландо Норис се изказва много ласкаво за своя бивш съотборник в британския тим Карлос Сайнц. Норис заяви, че настоящият пилот на Ферари е един от най-добрите във Формула 1. Норис и Сайнц прекараха две години заедно в Уокинг, в които бяха много изравнени и се смяташе, че именно те ще поведат Макларън обратно към успехите.

Още в първата си година в Скудерия Сайнц записа най-добрия сезон в своята кариера, който му отреди петото място в крайното класиране, зад пилотите на Мерцедес и Ред Бул. Самият Норис също имаше добра година, като се качи четири пъти на подиума.

„Мисля, че втората ми година беше добра. Смятам, че Карлос е един от най-добрите пилоти във Формула 1. Мисля, че бях в неговата сянка, защото той вършеше невероятна работа", заяви Норис.

Той също така коментира и разликата в работата си със Сайнц и Даниел Рикардо, който пристигна в началото на 2021. Австралиецът донесе първата победа на тима от 2012-а насам с победата си в Гран При на Италия на Монца, но генерално бе зад своя по-млад съотборник в хода на целия сезон.

„Всеки знае на какво е способен Даниел, защото е бил в кола, която може да печели. При Карлос никой не знаеше на какво е способен той, защото той е бил само в Торо Росо, Рено и Макларън. Все повече и повече хора осъзнават на какво всъщност е способен той, особено след като успя да победи Шарл още в първата си година във Ферари“, завърши британският пилот.