Пилотът на Мерцедес във Формула 1 Валтери Ботас за пореден път показа, че си поставя много сериозна цел за новия сезон. През 2018 година финландецът ще се стреми да окаже много по-сериозно напрежение върху своя съотборник и световен шампион Люис Хамилтън. Скандинавецът вярва в силите си да надвие британската звезда.

За Ботас това ще бъде втори сезон в Мерцедес , към които той се присъедини през януари 2017 година. Тимът трябваше спешно да намери заместник на Нико Розберг, който изненадващо прекрати кариерата си след титлата от 2016-а.

Хамилтън: Надявам се да преподпиша преди началото на сезона

28-годишният финландец остави добри впечатления с изявите си, но към края на предходната кампания в представянето му настъпи видим спад. Така в крайна сметка той завърши на 58 точки зад Хамилтън, който завърши сезона с 6 победи повече от него.

„Дали Люис може да бъде победен? Според мен да”, коментира Ботас.

„Той е най-тежкият за побеждаване съотборник, който съм имал някога. Люис е сред най-добрите пилоти във Формула 1 за всички времена. През миналия сезон беше най-силният на пистата.”

Мерцедес счита подписа на Хамилтън за подробност

„Няма обаче пилот, който да е непобедим. В това вярвам аз. Вярвам и в собствените си качества. Също така вярвам и в наученото през последните 5 години във Формула 1.”

„Имах възможността да покажа на какво съм способен в много състезания. Не през всичките 21, но всеки път, когато имах възможност, натисках до края. Така мисля аз”, добави Ботас.