Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен говори преди предстоящия уикенд в Канада на официална пресконференция. На брифинга отново бе зададен въпрос към младия холандец, чийто поведение според мнозина е смятано за налудничаво по време на състезанието, но Макс въобще не остана доволен от въпроса. Пилотът на Ред Бул каза, че се чувства изморен от тези питания и е готов на следващото да удари с глава човекът, който му зададе този въпрос. Разбира се Макс подходи с усмивка с това изказване, но остави много въпросителни след думите си.

„Ох, наистина се изморих от тези въпроси. Ако получа още един, съм готов да ударя една глава на човека, който ме попита”.

Верстапен бе въвлечен в шест инцидента досега, а най-големият бе този в Баку, след като буквално се разби в задната част на болида на съотборника си в отбора на Ред Бул Даниел Рикардо.

„Освен от въпросите, се уморих и от тези, които ме питат дали ще променя подхода си. Никога не съм направил нещо, за да навредя на съперник, или съотборник. Знам много добре какво трябва да подобря в работата ми, а вие ще се уверите още в следващото Гран при.

Медиите зададоха и въпрос на Макс как си обяснява представянето му досега през сезона: „Не смятам, че е толкова драматично, колкото хората казват, че е. Не записах точките, които исках, но не е само моя вината. Определено може да бъде по-добре, но не мисля, че вината е само в мен”.

Предстоящите тренировки, квалификация, както и Голямата награда на Канада може да наблюдавате в ефира на DIEMA SPORT 2.