Световният шампион във Формула 1 за 2016 година Нико Розберг призна, че бърз губи вяра в способностите на Макс Ферстапен след поредния инцидент с участието на холандеца през настоящата кампания.

20-годишният пилот на Ред Бул катастрофира в последната свободна тренировка преди Гран При на Монако и трябваше да стартира състезанието от последната позиция. В рязък контраст неговият съотборник Даниел Рикиардо доминира изцяло, спечели съботната квалификация и удържа победата в самото състезание.

Интересното в случая с Ферстапен, за когото това бе 5-и инцидент в първите 6 старта за годината, е, че катастрофата в Монте Карло бе напълно идентична с тази, която извърши на същата писта през 2016-а.

„Макс Ферстапен беше по-бърз от Рикиардо, а после катастрофира в най-тъпия възможен момент”, анализира оттеглилия се Розберг. „През 2016-а той катастрофира по почти идентичен начин. Чудя се дали Макс не е твърде самоуверен, дали не рискува твърде много.”

„Ако действаш по този начин, няма друга писта, която би могла да ти донесе повече главоболия от Монако.”

„Изглежда той изобщо не се е поучил. Вече за пети път му се случва през сезона, ала това е четвъртият му сезон във Формула. Няма как да го отдадете на липсата на опит.”

„Моментът за Макс е много мрачен. В момента всичко се развива зле за него. Аз вече не храня особени надежди за него”, допълни Розберг.

Бивш агресор от Ф1 не харесва сравненията с Ферстапен