Шефът на Ред Бул Рейсинг във Формула 1 Кристиан Хорнер призна, че пилотът на отбора Макс Ферстапен ще има полза, ако промени подхода си в състезанията.

От началото на сезона младият холандец се замеси в не един и два инцидента, като във всички случаи имаше главната вина за сблъсъците. Най-скорошната му издънка дойде в Монако, когато Ферстапен катастрофира по време на последната свободна тренировка. Инцидентът му попречи да участва в квалификацията и той трябваше да тръгне от дъното на колоната.

„Макс трябва да избяга от изминалия уикенд и да помисли какво можеше да бъде, как трябваше да се случат нещата, а после да приложи този подход за бъдещето”, коментира Хорнер.

„Той би могъл да открие много добър учител в другата ни кола (визира Даниел Рикиардо, който удържа трудна победа в Монте Карло – б.р.).”

„Макс разполага с огромно количество талант. Трябваше да изтърпи някои жестоки уроци през тази година. Според мен един променен подход ще му бъде от полза.”

„Това, което е дразнещото за него, е, че всъщност той се труди по-усърдно от когато и да било. Ферстапен е в по-добра форма от всякога и изглежда просто се престарава. Когато влезеш в подобна спирала, трябва просто да удариш бутона за рестарт”, добави Хорнер.

Розберг: Вече не храня особени надежди за Ферстапен