Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен и шефът на отбора Кристиан Хорнер бяха крайно вбесени заради решението на стюардите да отнемат третото място на пилота в Гран При на САЩ за 2017 година.

Горкият Макс Ферстапен - свалиха го от подиума!

Холандецът успя да задмине Кими Райконен от Ферари в последните метри от състезанието и щеше да стъпи на подиума. След преразглеждане на записите обаче маршалите прецениха, че младият холандец е получил несправедливо предимство с преминаване през бордюрите, което му позволи да задмине съперника си.

Хамилтън е шерифът на Тексас, Мерцедес взе титла

По тази причина Ферстапен получи 5-секундно наказание, което му коства позицията сред призьорите. „Всички караха извън трасето през целия уикенд, Макс направи честна маневра”, възмути се Хорнер. „Това е ужасяващо решение. Те ограбиха всички фенове по трибуните. Стана чудесно състезание, а накрая го пре**ха.”

Не е чудно, че потърпевшият Ферстапен изрази сходно становище. „Всички караха отвън и в 9-ия завой, и в 19-ия. Същото важи и за Ботас – той напусна трасето и получи предимство. Не е добре за спорта, правилата трябва да бъдат ясни за това кое е позволено. Наказанията заради двигателя са такива, каквито са, ние имахме страхотно състезание, но с тези глупави решения се убива спорта. Надявам се феновете да не са харесали това решение и следващата година да не дойдат”, каза афектираният младок.

Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1.