Тимът на Хаас се представи впечатляващо в Австрия. Ромен Грожан завърши четвърти, а Кевин Магнусен остана пети.

Колите с мотори на Ферари се представиха отлично в Австрия. Начинът, по който се развиваше годината, беше катастрофален и не отговаряше на скоростта, която притежава автомобилът на Хаас.

Заради по-ограничения бюджет, не се предполагаше, че те ще успеят да се борят с останалите отбори в средата на класирането. Всички промени, които бяха направени по автомобила, обаче дадоха отличен резултат. Това се прояви сега в Австрия.

Всички решения по отношение на аеродинамиката бяха много точни. И двете коли на Хаас нямаха проблеми с гумите, нещо, от което се оплакаха всички останали. Виждаме колко е важна работата с гумите, за да се постигне едно равно темпо.

Така Хаас има своите шансове да оспори позицията на Рено. Сега Хаас е конкуренция за седмото и осмото място, а в Австрия – четвърто и пето място, какво по-добре от това.

Хаас демонстрира добро движение в бързите завои. Те имат проблеми на трасета като Монте Карло. На Хокенхайм може би отново ще бъдат с много силно представяне, но като цяло демонстрират значителен напредък.

Вижте още от материала, излъчен в предаването „Формула 1 Токшоу” по DIEMA SPORT 2.