Отборът на Мерцедес очаква предстоящото този уикенд Гран При на Мексико да бъде най-тежкото състезание за шампиона при конструкторите от малкото, които остават до края на годината.

Освен до „Аутодромо Ерманос Родригес” Формула 1 впоследствие ще се пренесе към САЩ, Бразилия и Абу Даби. В миналия кръг – Гран При на Япония – Мерцедес узакони своята 6-а поредна титла при конструкторите, а сега остава да види кой измежду пилотите на тима ще се окичи с титлата в индивидуалната надпревара. Към момента 5-кратният световен шампион Люис Хамилтън има аванс от 64 точки пред своя партньор Валтери Ботас, който  единственият с шанс да го застраши до края.

Какво е нужно на Хамилтън, за да бъде коронясан още в Мексико?

„В отбора не битува усещането, че успехите ни се полагат по право, затова много бързо се върнахме към обичайната рутина на подготовка след успеха ни в Япония”, коментира шефът на Мерцедес Тото Волф. „Знаем, че оставащите 4 състеания няма да бъдат лесни и очакваме Мексико да бъде най-трудното.”

„Високата надморска височина на трасето предлага някои необикновени предизвикателства като ниската плътност на въздуха, която засяга притискането към асфалта, охлаждането и представянето на двигателя. Такава комбинация не пасва непременно на колата ни, но ще дадем всичко от себе си в опит да минимизираме щетите.”, допълни Волф.