Отборът на Мерцедес във Формула 1 реши да запази добрия политически тон , като не коментира увеличаващите се слухове, че скоро отново ще доставя двигатели за Макларън.

Очакванията са старата дружба да бъде подновена от 2018 година, тъй като Макларън не е никак доволен от Хонда, с който работи вече 3 сезона. „към момента не желая да участвам в тези слухове и дискусии”, заяви кратичко шефът на Мерцедес Тото Волф пред германския вестник „Билд”.

Алонсо: Без Хонда Макларън ще е много по-добър

Отношенията между британският тим и Хонда станаха изключително напрегнати в последно време заради постоянните провали на японците да осигурят работещ и конкурентен двигател. Макларън все още няма отбелязани точки след първите 7 старта от настоящата кампания, а критиките след Гран При на Канада станаха по-ожесточени. Шефът Зак Браун дори каза, че е достигнал края на търпението си.

Обратното броене между Макларън и Хонда започна

„Трудно е да намеря точните думи, за да изразя нашето разочарование, нашата фрустрация и, да, нашата тъга. Затова само ще кажа: това просто не е достатъчно”, заяви също състезателният директор на Макларън Ерик Булие.