Пилотът на Хаас Никита Мазепин ще пропусне последния старт за сезон 2021 във Формула 1, а именно днешното Гран При на Абу Даби, ОАЕ. Руснакът даде положителен тест за COVID-19.

Така в състезанието ще се включат само 19 болида. Причината от Хаас да не могат да намерят заместник на Мазепин за старта е фактът, че всички тренировки преди надпреварата са приключили, а правилника на Ф1 изисква всеки участник в надпревара от календара на шампионата, да вземе участие в поне една подготвителна сесия за визирания старт.

Мазепин публикува съобщение в своя Туитър профил, в което заяви, че се чувства добре и пожела приятна надпревара на своите колеги.

Състезанието днес е от 15:00 ч. българско време. Макс Ферстапен от Ред Бул и Люис Хамилтън от Мерцедес спорят за титлата тази кампания. Двамата имат равен брой точки досега през сезона. При отпадане на Верстапен и Хамилтън или неочаквано невлизане и на двамата в зоната на точките, Макс ще триумфира за първи път в кариерата си със световната титла заради повечето си победи през кампанията. Верстапен спечели квалификация за Гран При на Абу Даби, ОАЕ. Втори днес ще стартира Хамилтън.