Победителят в Гран При на САЩ Люис Хамилтън беше безкрайно щастлив при награждаването си в Остин, Тексас. Пред Юсейн Болт, който водеше интервюто на подиума, британецът призна, че ще гони победи и в оставащите 3 състезания до края на сезона, за да обезсмисли възможно най-рано битката за титлата със Себастиан Фетел от Ферари.

Болт и Хамилтън спретнаха шоу на подиума в САЩ

Германецът завърши втори на американска почва, с което изоставането му във временното класиране стана 66 пункта. Успехът на Хамилтън спомогна и за предсрочното извоюване на титлата при конструкторите, където Мерцедес вече са недостижими.

„Чувствам се невероятно. Вижте тази тълпа. Тези хора бяха неописуеми. От 2012 година насам тук идват все повече фенове. Смятам, че това сега е любимата ми писта”, каза Хамилтън.

Горкият Макс Ферстапен - свалиха го от подиума!

„Големи поздравления за отбора. Те се трудиха толкова усърдно в завода и тук, на трасето.”

„Чувствам се страхотно. Чувствам се поласкан, че ти си тук (към интервюиращия го Юсейн Болт – б.р.). Това е нещо ново. В момента имам работа-мечта. Много хора биха се радвали да карат болид от Формула 1 и мога да кажа, че това е най-хубавото усещане на света.”

„Не очаквах да имам темпото да се меря със Себастиан днес, но очевидно се справихме добре. Остават три състезания, в които ще гоня три победи”, заяви Хамилтън.

Не губи ценно време, а побързай към страницата на Играта – gong.bg/f1.