Пилотът на Ред Бул Макс Ферстапен със сигурност трябва да разполага със здрави нерви след всичко, което го сполетя в Гран При на САЩ.

Заради наказания след промени по двигателя и неговите компоненти холандецът трябваше да стартира от дъното на колоната, а когато неговият партньор Даниел Рикиардо отпадна рано-рано, нещата за "биковете" със сигурност не изглеждаха никак добре. Ферстапен обаче не се предаде и методично започна да си проправя път към челото, а обиколка преди края дойде и кулминацията - той излезе на позиция за атака на третото място.

Хамилтън е шерифът на Тексас, Мерцедес с титла

Кими Райконен, който го заемаше, започна уверено финалната обиколка и отблъсна една атака от младока. Ветеранът от Ферари обаче изпусна контрола 4-5 завоя преди края и позволи на напористия холандец да го задмине и изпревари в последните метри.

Феновете в Остин, Тексас реагираха бурно на шоуто, ала развръзката тепърва предстоеше. Стюардите прегледаха записите на дуела и видяха, че с преминаване през бордюрите Ферстапен е спечелил предимство пред опонента си. Това доведе до наказание от 5 секунди, при разлика от 4 между двамата.

Болт и Хамилтън спретнаха шоу на подиума в САЩ

Лошото за Ферстапен бе, че той дълго време не научаваше за последвалото решение. Всъщност когато някой дойде да извести младока, той обсъждаше състезанието с другите на подиума - победителя Люис Хамилтън (Мерцедес) и завършилия на второ място Себастиан Фетел (Ферари). В първия миг холандецът си помисли, че става дума за шега, но бързо разбра, че случаят не е такъв, особено когато и Райконен се появи при кантара. Видимо разочарован Ферстапен побърза да напусне, като само той знае какви мисли са му минавали през главата в този момент.