Люис Хамилтън вярва, че все още не е достигнал своя пик в представянето и ще трябва да се потруди здраво, за да стане шесткратен световен шампион във Формула 1 този уикенд.

Родителите на Хамилтън летяха от Англия до САЩ, за да видят своя син, който може да стане пак световен шампион в най-технологичния спорт. Британският пилот се нуждае да финишира поне осми в Остин, Тексас, идната неделя, за да затвърди титлата си и да задмине Хуан Мануел Фанджо и да остане на една титла зад Михаел Шумахер в историята.

Хамилтън има пет победи в последните си седем старта в Тексас. Англичанинът навършва 35-годишна възраст през януари, а на същата възраст Шуми спечели последната си титла. „Не мисля, че съм достигнал своя пик в представянето си, както през сезона, така и в кариерата. Това ме кара да се чувствам добре, тъй като планирам да ставам още по-силен. Никога не съм вярвал, че ще спечеля пет титли. Продължавам да мечтая и не мисля какво ще стане. Ако съм способен да взема шеста титла, това ще е нереално”, отчете Люис в деня за тренировките за САЩ.

„Хората в гаража са наясно колко трудно бе през тази година. Често забравяме колко много победи имаме, тъй като е много сложно, но когато видиш числата разбираш, че работата си струва. Винаги съм искал да печеля по правилния начин. Това не означава, че съм перфектен, но знам, че съм горд от представянето си. Така ме е научил баща ми и няма да го променя. Не се съревновавам с никой. Аз съм различен и уникален и се опитвам да правя моя лична история”, призна Люис.