Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън изрази своето недоволство от коментарното студио на „Скай Спортс” за Гран При на Германия. Британският ас на Мерцедес остана учуден от факта, че всички бивши пилоти, които бяха поканени като анализатори, не казаха „една добра дума” за начина, по който той извоюва триумфа си.

Съботният технически провал в квалификацията означаваше 14-о място за Хамилтън на стартовата решетка. Неговият триумф на „Хокенхайм” нямаше да бъде възможен без неочакваната грешка на лидера Себастиан Фетел (Ферари), който под дъжда заби колата си в предпазните ограждения. Така генералното класиране придоби нов вид, като Хамилтън поведе със 17 точки пред главния си конкурент.

Очевидно британецът е пожелал да изгледа още веднъж вълнуващото състезание, като слуша коментаторите на „Скай” в реално време. Явно обаче пилотът е останал разочарован от видяното и чутото, защото си позволи да публикува реакция в „Инстаграм”.

„Никога не гледам състезанията, но този път се прибрах у дома и си пуснах „Скай”, написа Хамилтън. „Намирам слушането как бивши пилоти коментират за много забавно. Нито един от тях не успя да каже една добра дума. Каквато и да е причината, всичко е точно, прощавам ви.”

„Позитивизмът и любовта винаги побеждават, без значение с какви думи се опитвате да ме подкопаете, фактите са, че стартирах 14-и, а завърших първи. Господ е добър през цялото време”, допълни Хамилтън.

Още по темата:

Хамилтън запази победата, размина се с порицание

Минарди: Формула 1 загуби аршина при наказанията

Фетел: Сам съм си виновен, нямам нужда от съжаление