Звездата на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел показа, че е готов да забрави издънката в Гран При на Германия и да продължи напред. Четирикратният световен шампион заяви, че няма нужда от чуждите съжаления заради грешката, която му костваше победата на „Хокенхайм”.

До последните обиколки на състезанието, когато прогнозите за дъжд най-сетне се сбъднаха, германецът водеше комфортно колоната и не се виждаше как някой би могъл да го спре. Дъждът постепенно се засили, а както повечето коли на трасето Фетел реши да изчака и да не слага съответните гуми, тъй като явно имаше информация, че валежът няма да продължи твърде дълго. Това решение криеше своите рискове и при влизането в един от завоите доста износения комплект меки гуми на пилота поднесе, а колата му се заби в огражденията.

Това позволи на големия му конкурент Люис Хамилтън (Мерцедес) да вземе неочаквана победа и сега Фетел загуби преднината си от 8 точки пред него в генералното класиране, като се намира на 17 зад актуалния световен шампион.

„Това бе крайно невпечатляващ начин да приключа състезанието си. До този момент всичко се развиваше добре”, коментира Фетел. „Не се нуждая от чуждото съжаление. Грешката си беше моя”, допълни Фетел.

Още по темата: 

Ферстапен защити Фетел след грешката му на "Хокенхайм"

Фетел: Малка грешка, голямо разчарование