Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц в квалификацията във Великобритания, която определи стартовата решетка за първата в историята на Формула 1 спринтова квалификация. Нововъведението ще се проведе довечера и класирането в него ще подреди грида за неделната Гран при.

Във Ферари бяха доволни, че и двамата пилоти стигнаха до Q3 на толкова трудна писта като Силвърстоун. Разликата между тях бе по-малко от две десети от секундата, но Льоклер се класира пет позиции пред съекипника си.

"Много съм доволен от този резултат. Всичко е значително по-сложно, когато пристъпваш към квалификация с толкова малко подготовка. Свършихме добра работа с максимално използване потенциала на колата. Като цяло се чувствах уверен, особено в Q1. В Q2 не бях на желаното ниво, но си върнах добро усещане за финалния сегмент. Мисля, че не можехме да се надяваме на повече", заяви Льоклер.

„Всички се впускаме в неизвестното със спринтовата квалификация – това ще е първата такава сесия в историята на Формула 1. Ще използваме втората тренировка, за да се подготвим максимално добре и да вземем колкото се може по-добър резултат", добави още той.