Шарл Льоклер трудно приема някои критики, отправени към него, призна самият пилот. 23-годишният състезател е на прага на четвъртия си сезон във Формула 1. В 59-те си старта досега той има две победи, общо 12 подиума, 7 полпозишъна и 4 най-бързи обиколки. Отборът на Ферари гради бъдещето си с Льоклер – той има най-дългият от всички договори в Гран при понастоящем. Шарл подписа със Скудерията до 2024 г. Опитът му обаче все още е достатъчно голям, за да се абстрахира от определени приказки за себе си. Той разкри пред Скай Италия, че е чул за себе си, че е станал арогантен и му е трудно да го приеме.

„Тази критика ми повлия повече от други неща, защото знам много добре, че не съм се променил. Да, станал съм по-затворен, но това не е арогантност. Характерът ми не се е променил“, заяви Льоклер.

„Всичко в кариерата ми се случва доста бързо и в правилната посока. Учили са ме да стоя здраво стъпил на земята. Винаги помня този съвет. Ето защо думата „арогантност“ ме притеснява толкова", добави още той.