Пилотът на Ферари Шарл Леклер заяви, че катастрофата с неговия съотборник Себастиан Фетел е била за урок на двамата и се обеща, че това няма да се повтори. Инцидентът стана по време на състезанието в Бразилия миналата година, когато двамата се удариха и отпаднаха от надпреварата.

"Искаме да спечелим, крайно сме отдадени и понякога се случва да имаме някои търкания на пистата. Но и двамата сме достатъчно зрели, за да знаем, че на пистата е едно, а извън нея е друго, и тогава сме различни хора“, започна монегаскът.

"Най-важното е, че работим добре заедно, особено извън трасето, помагаме за развитието на колата. Освен това вече внимаваме да не преминаваме границите, когато сме на пистата, както се беше случило в Бразилия. Беше добър урок и за двама ни, така че няма да се повтори", допълни Льоклер.

22-годишният пилот призна, че е имало моменти, в които с Фетел не са се разбирали при определени ситуации. Според него, обаче, не е добре да се говори непосредствено след даден инцидент – по-добре е първо емоциите да отминат, а след това да се направят съответните анализи.