Шарл Льоклер рискува да влоши взаимоотношенията със съотборника си в оотбора на Ферари - Себастиан Фетел след като заяви, че би приветствал в отбора шесткратния световен шампион - Люис Хамилтън.

Монегаскът не се разбираше идеално с Фетел през 2019, което доведе и до сблъсък между двамата на „Интерлагос“ по време на Гран При на Бразилия през ноември. Льоклер завърши с 24 точки повече от своя съотборник в крайното подреждане, но може да бъде изправен пред по-трудно предизвикателство, ако Хамилтън реши да отиде във Ферари.

„Разбира се, че бих приветствал Люис във Ферари. В крайна сметка, ние сме във Формула 1 и искаме да се състезаваме срещу най-добрите. Пред мен се откри огромната възможност да бъда редом до Себ, който е четирикратен световен шампион и аз научих много от него. Винаги може да се учиш от подобен тип шампиони, така че, да, разбира се“, сподели той относно това дали би приветствал евентуално идване на Хамилтън в редиците на „черните кончета“.

Британецът грабна пета титла в последните шест сезона с Мерцедес през 2019, независимо че настоящият му договор изтича след края на следващия сезон и според информациите, обмисля опциите за нов отбор.

„Знам, че Тото също разглежда различни оферти по отношение на бъдещето и само той знае кое е най-доброто за него и семейството му. Така че изчаквам да видя неговото решение. Обичам Мерцедес, така че определено не бързам с решение да премина другаде. Но, разбира се, знам, че трябва да помисля кое е най-добро за мен, тъй като навлизам в последния етап от кариерата ми. Всъщност, искам да продължа да побеждавам. Искам да продължа да се боря с по-младите. Не мога да ви кажа повече относно това какво ще се случи в бъдеще“, заяви Хамилтън. /БГНЕС