Ферари няма да дава приоритет на Себастиан Фетел пред Шарл Льоклер през новия сезон във Формила 1, обяви босът на тима Матиа Биното. 22-годишният Льоклер се представи страхотно в първия си сезон в легендарния отбор, като показа по-добри показатели от четирикратния световен шампион Фетел по всички важни параметри. Пилотът от Монако постигна седем полпозишъна, две победи, десет подиума и спечели общо 264 точки, докато Фетел завърши с два полпозишъна, една победа, девет подиума и 240 точки.

"В началото на този сезон ситуацията бе доста различна. Имахме един опитен пило и един новак. Ако видите последните състезания, те имаха лиценз да се състезават свободно и така ще бъде в началото на новия сезон. Шарл изненада всички, не само мен. Той е много бърз, доказа, че може да се справя с напрежението и че може да е на ниво през целия сезон. Силен е в битката, силен е в надпреварата, беше страхотен през този сезон и ние сме много доволни. Да завърши пред Себастиан е страхотно постижение", коментира Биното.

Биното заяви, че очаква по-добро представяне от всички във Ферари догодина. "Давахме най-доброто от себе си във всяко състезание, но няма как да сме доволни от представянето на колата и от някои наши грешки и решения. Но не мисля, че съжаляваме за нещо, трябва винаги да гледаме напред", сподели шефът на Ферари. /БГНЕС