Пилотите на Ферари Шарл Льоклер и Карлос Сайнц отбелязаха, че Скудерията е направила сериозна крачка напред в сравнение със сезон 2020, след като завършиха шести и осми в първия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2021 г. Гран при Бахрейн.

„Беше чудесен старт и съм сравнително доволен от състезанието ни. Не мога да съм напълно удовлетворен от шесто място, но в крайна сметка трябва да погледнем къде бяхме миналата година. Очевидно е, че имаме чудесен прогрес", заяви Льоклер.

„Направих много добро потегляне. Оказах се трети, управлявах доста добре гумите си в първата част от надпреварата. Мисля, че дори имаше малко останал в тях живот, но трябваше да спрем заради различни стратегии на съперници. Това бе правилното решение, макар че вероятно ни коства малко по отношение на темпото към края на състезанието", добави той.

„Като цяло беше добра надпревара и положителен уикенд. Направили сме хубава стъпка напред в сравнение с миналия сезон. Все още не сме в желаната от нас позиция и трябва да продължим да се трудим, за да се справим още по-добре в предстоящите стартове“, каза Льоклер.